
Livrare
în toată Moldova
Zilnic între orele 08:00 - 22:00
Livrare
în toată Moldova
Zilnic între orele 08:00 - 22:00
Costul
de la 99 lei / mp
SUNAȚI ACUM!
Vă vom suna înapoi în 1 minut!
!
Țigla metalică se deosebește prin durabilitate, greutate scăzută, instalare ușoară deci timpul de execuţie a unui acoperiş este scurt. Astăzi, majoritatea construcţiilor rezidenţiale adoptă pentru acoperişuri varianta ţiglei metalice. Datorită varietății formelor și culorilor, țigla metalică, se înscrie perfect în premisele arhitecturii contemporane. Țigla metalică este rezistentă la coroziune, umiditatea ridicată, rigiditate, disiparea căldurii și la incendiu. Montarea ţiglei metalice şi a celorlalte tipuri de învelitori pentru acoperişuri se face cu atenţie, într-o lucrare de precizie normală, efectuată de personal calificat, în condiţiile respectării prevederilor generale din domeniul construcţiilor. Un acoperiș din țiglă metalică va rezista foarte bine în timp dacă efectuați corect lucrările de instalare. În articol vă vom prezenta toate etapele de montaj a țiglei metalice.
Asigurarea pe şantier, după caz, a materialelor, a sculelor și a uneltelor: șurubelniță electrică, dispozitive pentru tăierea foilor; foarfece speciale pentru metal; cuțit de construcție pentru tăierea materialului termoizolant; pistol cu capse pentru fixarea materialului izolant pe căpriori.
De asemenea, veți avea nevoie de elemente suplimentare: o bandă specială pentru a asigura etanşarea rosturilor ; elemente de fixare pentru acoperiș, șuruburi autofiletante zincate cu șaibă. De asemenea, ar trebui să pregătiți un spray cu vopsea polimerică în cazul în care trebuie să restabiliți stratul de polimer deteriorat.
Atunci când instrumentele și elementele suplimentare sunt deja pregătite, căpriorii sunt instalați, rămâne doar montarea învelitorii pe acoperiș. Dar mai întâi ar trebui să aveți grijă de izolația termică. Acest punct este foarte important, deoarece montatorii experimentați știu că 25% din căldură se pierde prin acoperiș dacă nu este izolat. Izolația poate fi de două tipuri – „rece (izolația este instalată pe podeaua mansardei) și” caldă „, atunci când acoperișul în sine este izolat direct. Astăzi vă vom spune despre o opțiune mai complexă – un acoperiș de tip „cald”.
Acoperiș termoizolant de tip „cald”
Acoperiș termoizolant de tip „rece”
Materialul termoizolant este plasat între căpriori.
Dacă materialul termoizolant se udă, atunci eficiența acestuia va scădea cu câteva procente, ceea ce va afecta negativ la caracteristicile sale termice. Prin urmare, este foarte important să protejați materialul termoizolant de umiditate prin utilizarea de pelicule și membrane speciale cu caracteristici de barieră hidro și vapori.
Prin intermediul unei foliei de difuzie, materialul termoizolant este protejat de condensarea vaporilor pe interiorul acoperișulu. Membrana este instalată din interiorul acoperișului, de-a lungul pantei orizontale. Aici veți avea nevoie de un pistol cu capse pentru fixarea sigură a elementului de protecție.
Materialul de protecție este fixat de marginea inferioară a căpriorilor.
Folia de difuzie protejează materialul termoizolant de condens. Tipu folie de protecție pentru acoperișuri: folia anticondens; folia de difuzie; bariera de vapori.
Specificatii tehnice:
Instalarea foliei anticondens.
Fixarea foliei anticondens cu ajutorul contrașipcilor verticale care se montează de-a lungul căpriorilor, montată din lamele de lemn de 50×50 sau 32×50 mm.
Construcția portantă cel mai des utilizată pentru învelitoarea de acoperiș este șarpanta din lemn. Dacă aceasta este montată greșit, atunci vor apărea dificultăți la montajul sistemului complet pentru acoperiș. Montajul șipcilor se începe dinspre streașină și se continuă către coamă. Şipcile cu dimensiunile de 30-35 X 50 mm se montează paralel cu streaşina, din 350 în 350 mm. În streaşina se folosesc doua sipci montate una langa alta sau o sipca mai lată pentru a asigura montarea şortului de streaşina. Şipca de streaşina se va suprapune peste contraşipcile de streaşină. Acestea au rolul de a permite suprapunerea foliei anticondens peste șorțul de streaşină.
Şortul de streaşină este elementul de închidere ce previne eventualele infiltraţii ce pot apărea în cazul precipitaţiilor abundente. El dirijează scurgerea apei de pe şarpanta spre jgheab.
În primul rând, este instalat un suport pentru jgheab, apoi jgheabul în sine, și abia apoi preiau instalarea şortului de streaşină.
Fixarea șorțului de streașină
La fiecare trei centimetri, șorțul de streaşină se fixează cu şuruburi autoperforante pentru prindere în lemn 4.8×35 mm.
Așa ar trebui să arate marginea inferioară a elementului de acoperiș.
Dolia este accesoriul care se montează pe linia de intersecție a doi versanți ai acoperișului ce formează între ei un unghi. Rolul său este de a uni două ape ale acoperișului și de a izola intersecția acestora. Totodată, dolia contribuie la colectarea apei de pe acoperiș și la evacuarea sa spre jgheaburile sistemului pluvial, în același timp împiedicând apariția infiltrațiilor sub învelitoare și distrugerea structurii de rezistență a acoperișului.
Racordul de calcan este utilizat atunci când capătul foii de ţigla ajunge în vecinătatea peretelui și a coșului de fum.
Șorțurile interne și extern sunt montate folosind aceste reglete.
Există două moduri de a instala foile de tip țiglă metalică:
Dacă foile și lungimea pantei sunt identice, instalarea se efectuează în etape.
Se recomandă ca montajul ţiglei metalice să se facă de la dreapta la stânga, astfel încât marginea de suprapunere cu canalul capilar să ramână dedesubt. Toate foile sunt instalate cu referire la prima foaie în ordinea indicată în imagine.
Un punct important! Foaia numărul 2 este instalată cu o suprapunere pe foaia numărul 1, dacă țigla metalică este instalată de la dreapta la stânga. Dacă, dimpotrivă, atunci marginea foii numărul 2 este plasată sub foaia numărul 1.
Acum foile de tip țiglă metalică trebuie fixate între ele. Trebuie reamintit faptul că fiecare formă de țiglă metalică are metoda sa de fixare.
Aliniaţi întotdeauna foile de tablă la linia de streaşina și nu la fronton.
После скрепления необходимо необходимо выровнять листы так, чтобы они располагались параллельно карнизной линии.
Dacă pantele sunt mai lungi decât foile, atunci suprapunerea se efectuează în această ordine:
Foile de ţiglă se vor fixa de şipcă cu ajutorul şuruburilor autofiletante în partea inferioară a profilului, imediat lângă pasul modulului de ţiglă. Pentru şipcile de lemn folosiţi şuruburi de 4,8 mm x 35 mm
Sunt utilizate şuruburilor autofiletante câte 8 bucăți la m.p. de acoperiș.
Dacă elementul de fixare nu este fixat la unghiul corect de nouăzeci de grade, atunci poate apărea o îndoitură la punctul de fixare și foile de țiglă metalică nu vor fi fixate ferm.
Se recomandă de urmat modelul de fixare a foilor de ţiglă metalică în şuruburi tip “șah”.
După fixarea foilor de tip țiglă metalică, este necesar de instalat regletele de finisaj ( coamă, bordură de fronton etc.)
Pentru aceasta, aveți nevoie de elemente de fixare, a căror dimensiune este prezentată în figura de mai jos.
Fixarea se face vertical sau lateral
Este necesar să se efectueze instalarea în etape: procesul începe de la streașină și se deplasează în zona coamei; suprapunerea regletelor constituie 5 cm. Marginea inferioară a regletei trebuie să fie uniformă. Pentru fixarea regletelor sunt utilizate șuruburile autofiletante. Dimensiunea decalajului care trebuie lăsat între ele este prezentată în figura de mai jos.
Instalarea bordurei de fronton
Для металлочерепицы некоторых марок лучше использовать торцевые планки сегментного типа, когда приходит время оформлять поперечные грани конструкции.
Bordura de fronton se montează peste marginea din fronton a tablei de jos în sus. Regletele suprapuse trebuie fixate împreună cu șuruburi autofiletante.
Aceste elemente suplimentare sunt necesare pentru a proteja acoperișului de precipitații și praf, precum și pentru a asigura ventilația. Accesoriile pot fi de următoarele tipuri: simple, conice, plate.
Pentru bordura de fronton sunt fixate capace speciale folosind nituri sau șuruburi autofiletante.
Toate regletele se instalează identic. Etapele procesului sunt următoarele:
Instalarea benzii de ventilare coamă
Instalarea regletelor
Coamă dreaptă
Următorul pas este fixarea regletelor cu șuruburi autofiletante.
Pentru a mări durata de viață a acoperișului, trebuie instalate toate accesoriile însoțitoare. Acestea pot fi opritor de zăpadă și alte accesorii. Ele asigură o siguranță suplimentară, protejează pereții clădirii de precipitații și garantează o ventilație suplimentară acoperișului.
Opritorul de zăpadă,împiedică desprinderea bruscă şi alunecarea de pe acoperiş a unei cantităţi mari de zăpadă. Acest fenomen este favorizat de pantele mari sau de formarea unei pelicule de apă, pe suprafaţa tablei, din topirea zăpezii. Fenomenul poate fi periculos prin producerea de accidente sau distrugeri materiale dacă stratul de zăpadă este semnificativ.
Instalarea țiglei metalice este un proces destul de simplu și accesibil dacă urmați instrucțiunile. Desigur, dacă nu aveți abilități minime în domeniul construcțiilor și, în special, în domeniul acoperișurilor, este mai bine să implicați specialiști în procesul de instalare. Dar folosind instrucțiunile noastre, chiar și un neprofesionist va fi capabil să facă față acestei provocări.
SUNAȚI ACUM!
Vă vom suna înapoi în 1 minut!
Оставьте заявку и наш администратор свяжется с Вами в течение 2-3 минут!