acoperis-moldova.md

Montajul Acoperișurilor Tigla Metalica în Moldova

Livrare
în toată Moldova

Zilnic între orele 08:00 - 22:00

Va contactam intr-un minut.

lucrare de montarea acoperisului

DEPLASARE GRATUITĂ A SPECIALISTULUI

MĂSURĂTORI GRATUITE

GARANȚIE PÂNĂ LA 30 ANI

Costul

de la 99 lei / mp

Продажа металлочерепицы в Молдове от производителя!

Țigla metalică Cascade

RAL 5005

МЕТАЛЛОЧЕРЕПИЦА Каскад

Țigla metalică Monterrey

RAL 6005

Țigla metalică Valencia

RAL 3005

МЕТАЛЛОЧЕРЕПИЦА Валенсия

Țiglă metalică modulară Estima

Țiglă metalică modulară Estima

Țiglă metalică modulară Tysenia

Țiglă metalică modulară Tysenia

Țiglă metalică German simetric

Țiglă metalică modulară Enigma

Țiglă metalică modulară Janosik

Țiglă metalică modulară Janosik

Țiglă metalică modulară Enigma

Țiglă metalică modulară Enigma

SUNAȚI ACUM!

Vă vom suna înapoi în 1 minut!

INSTRUCȚIUNI DE MONTAJ ȚIGLĂ METALICĂ: cum se montează corect țigla metalică, etapele de montaj

Содержание

!

Țigla metalică se deosebește prin durabilitate, greutate scăzută, instalare ușoară deci timpul de execuţie a unui acoperiş este scurt. Astăzi, majoritatea construcţiilor rezidenţiale adoptă pentru acoperişuri varianta ţiglei metalice. Datorită varietății formelor și culorilor, țigla metalică, se înscrie perfect în premisele arhitecturii contemporane. Țigla metalică este rezistentă la coroziune, umiditatea ridicată, rigiditate, disiparea căldurii și la incendiu. Montarea ţiglei metalice şi a celorlalte tipuri de învelitori pentru acoperişuri se face cu atenţie, într-o lucrare de precizie normală, efectuată de personal calificat, în condiţiile respectării prevederilor generale din domeniul construcţiilor. Un acoperiș din țiglă metalică va rezista foarte bine în timp dacă efectuați corect lucrările de instalare. În articol vă vom prezenta toate etapele de montaj a țiglei metalice.

Lucrări pregătitoare

Asigurarea pe şantier, după caz, a materialelor, a sculelor și a uneltelor: șurubelniță electrică, dispozitive pentru tăierea foilor; foarfece speciale pentru metal; cuțit de construcție pentru tăierea materialului termoizolant; pistol cu capse pentru fixarea materialului izolant pe căpriori.

De asemenea, veți avea nevoie de elemente suplimentare: o bandă specială pentru a asigura etanşarea rosturilor ; elemente de fixare pentru acoperiș, șuruburi autofiletante zincate cu șaibă. De asemenea, ar trebui să pregătiți un spray cu vopsea polimerică în cazul în care trebuie să restabiliți stratul de polimer deteriorat.

№ 1 Izolarea termică a viitorului acoperiș 

Atunci când instrumentele și elementele suplimentare sunt deja pregătite, căpriorii sunt instalați, rămâne doar montarea învelitorii pe acoperiș. Dar mai întâi ar trebui să aveți grijă de izolația termică. Acest punct este foarte important, deoarece montatorii experimentați știu că 25% din căldură se pierde prin acoperiș dacă nu este izolat. Izolația poate fi de două tipuri – „rece (izolația este instalată pe podeaua mansardei) și” caldă „, atunci când acoperișul în sine este izolat direct. Astăzi vă vom spune despre o opțiune mai complexă – un acoperiș de tip „cald”.

Этап № 1 Теплоизоляция будущей кровли

Acoperiș termoizolant de tip „cald”

Acoperiș termoizolant de tip „rece”

Между стропил в упор укладывают теплоизоляционный материал.

Materialul termoizolant este plasat între căpriori.

№ 2 Protejăm izolația termică de umiditate 

Dacă materialul termoizolant se udă, atunci eficiența acestuia va scădea cu câteva procente, ceea ce va afecta negativ la caracteristicile sale termice. Prin urmare, este foarte important să protejați materialul termoizolant de umiditate prin utilizarea de pelicule și membrane speciale cu caracteristici de barieră hidro și vapori. 

Prin intermediul unei foliei de difuzie, materialul termoizolant este protejat de condensarea vaporilor  pe interiorul acoperișulu. Membrana este instalată din interiorul acoperișului, de-a lungul pantei orizontale. Aici veți avea nevoie de un pistol cu capse pentru fixarea sigură a elementului de protecție. 

фиксации защитного элемента.

Materialul de protecție este fixat de marginea inferioară a căpriorilor.

Folia de difuzie protejează materialul termoizolant de condens. Tipu folie de protecție pentru acoperișuri: folia anticondens; folia de difuzie; bariera de vapori.

Specificatii tehnice:

 • Aplicarea membranelor se începe întotdeauna dinspre zona gurilor de scurgere, în direcția de urcare a pantei.
 • Folia anticondens este instalată paralel cu streașina, cu suprapunerea peste secțiunea alăturată. 
 • Suprapunerea marginilor de lipire la capăt este de 15 cm, iar suprapunerea longitudinala de 10 cm;
 • Se recomandă lipirea foliei anticondens pe șorțul de streașină, instalat sub folia anticondens, la marginea streșinii.

Instalarea foliei anticondens. 

Фиксируется материал на смонтированной контробрешетке из деревянных реек 50х50 либо 32х50 мм.

Fixarea foliei anticondens cu ajutorul contrașipcilor verticale care se montează de-a lungul căpriorilor, montată din lamele de lemn de 50×50 sau 32×50 mm. 

№ 3 Montarea șipcilor pe orizontală

Construcția portantă cel mai des utilizată pentru învelitoarea de acoperiș este șarpanta din lemn. Dacă aceasta este montată greșit, atunci vor apărea dificultăți la montajul sistemului complet pentru acoperiș. Montajul șipcilor se începe dinspre streașină și se continuă către coamă. Şipcile cu dimensiunile de 30-35 X 50 mm se montează paralel cu streaşina, din 350 în 350 mm. În streaşina se folosesc doua sipci montate una langa alta sau o sipca mai lată pentru a asigura montarea şortului de streaşina. Şipca de streaşina se va suprapune peste contraşipcile de streaşină. Acestea au rolul de a permite suprapunerea foliei anticondens peste șorțul de streaşină. Этап № 3 Устанавливаем шаговую обрешетку 

№ 4 Montăm accesorii suplimentare 

Şortul de streaşină este elementul de închidere ce previne eventualele infiltraţii ce pot apărea în cazul precipitaţiilor abundente. El dirijează scurgerea apei de pe şarpanta spre jgheab.

În primul rând, este instalat un suport pentru jgheab, apoi jgheabul în sine, și abia apoi preiau instalarea şortului de streaşină.

Таким образом укладывают этот дополнительный кровельный элемент.

Fixarea șorțului de streașină

La fiecare trei centimetri, șorțul de streaşină  se fixează cu şuruburi autoperforante pentru prindere în lemn 4.8×35 mm.

Așa ar trebui să arate marginea inferioară a elementului de acoperiș.

Montarea doliei

Установка планок ендовы

Dolia este accesoriul care se montează pe linia de intersecție a doi versanți ai acoperișului ce formează între ei un unghi. Rolul său este de a uni două ape ale acoperișului și de a izola intersecția acestora. Totodată, dolia contribuie la colectarea apei de pe acoperiș și la evacuarea sa spre jgheaburile sistemului pluvial, în același timp împiedicând apariția infiltrațiilor sub învelitoare și distrugerea structurii de rezistență a acoperișului.

Instalarea racordului de calcan

Racordul de calcan este utilizat atunci când capătul foii de ţigla ajunge în vecinătatea peretelui și a coșului de fum. 

Установка планок примыкания

Șorțurile interne și extern sunt montate folosind aceste reglete. 

№ 5 Montarea foilor de țiglă metalică

Există două moduri de a instala foile de tip țiglă metalică:  

 1. Dacă foile și lungimea pantei sunt identice, instalarea se efectuează în etape. 

 2. Se recomandă ca montajul ţiglei metalice să se facă de la dreapta la stânga, astfel încât marginea de suprapunere cu canalul capilar să ramână dedesubt.  Toate foile sunt instalate cu referire la prima foaie în ordinea indicată în imagine. 

  Un punct important! Foaia numărul 2 este instalată cu o suprapunere pe foaia numărul 1, dacă țigla metalică este instalată de la dreapta la stânga. Dacă, dimpotrivă, atunci marginea foii numărul 2 este plasată sub foaia numărul 1. 

  Acum foile de tip țiglă metalică trebuie fixate între ele. Trebuie reamintit faptul că fiecare formă de țiglă metalică are metoda sa de fixare. 

  Aliniaţi întotdeauna foile de tablă la linia de streaşina și nu la fronton.

  После скрепления необходимо необходимо выровнять листы так, чтобы они располагались параллельно карнизной линии.

  A doua metodă de instalare a țiglei metalice

Dacă pantele sunt mai lungi decât foile, atunci suprapunerea se efectuează în această ordine: 

 1. instalarea foilor cu numărul 1 și 4
 2. suprapunerea foilor
 3. cu ajutorul şuruburilor autofiletante 
 4. foile de tablă tip ţiglă vor fi dispuse perpendicular pe linia de streaşină şi se va menţine aceeaşi cotă de montaj pe toată lungimea streşinii.

Foile de ţiglă se vor fixa de şipcă cu ajutorul şuruburilor autofiletante în partea inferioară a profilului, imediat lângă pasul modulului de ţiglă. Pentru şipcile de lemn folosiţi şuruburi de 4,8 mm x 35 mm

Sunt utilizate şuruburilor autofiletante câte 8 bucăți la m.p. de acoperiș.

Dacă elementul de fixare nu este fixat la unghiul corect de nouăzeci de grade, atunci poate apărea o îndoitură la punctul de fixare și foile de țiglă metalică nu vor fi fixate ferm. 

Se recomandă de urmat modelul de fixare a foilor de ţiglă metalică în şuruburi tip “șah”.

№ 5 Instalarea altor piese de finisaj

După fixarea foilor de tip țiglă metalică, este necesar de instalat regletele de finisaj ( coamă, bordură de fronton etc.)

Pentru aceasta, aveți nevoie de elemente de fixare, a căror dimensiune este prezentată în figura de mai jos.

Fixarea se face vertical sau lateral 

Este necesar să se efectueze instalarea în etape: procesul începe de la streașină și se deplasează în zona coamei; suprapunerea regletelor constituie 5 cm. Marginea inferioară a regletei trebuie să fie uniformă. Pentru fixarea regletelor sunt utilizate șuruburile autofiletante. Dimensiunea decalajului care trebuie lăsat între ele este prezentată în figura de mai jos. 

Фиксация проходит вертикально или на боку

Instalarea bordurei de fronton

Для металлочерепицы некоторых марок лучше использовать торцевые планки сегментного типа, когда приходит время оформлять поперечные грани конструкции. 

Bordura de fronton se montează peste marginea din fronton a tablei de jos în sus. Regletele suprapuse trebuie fixate împreună cu șuruburi autofiletante. 

Instalarea coamei 

 

Aceste elemente suplimentare sunt necesare pentru a proteja acoperișului de precipitații și praf, precum și pentru a asigura ventilația. Accesoriile pot fi de următoarele tipuri: simple, conice, plate.

Pentru bordura de fronton sunt fixate capace speciale folosind nituri sau șuruburi autofiletante.

Toate regletele se instalează identic. Etapele procesului sunt următoarele:

 

 1. Instalarea benzii de ventilare coamă

 1. Instalarea regletelor 

 1. Coamă dreaptă 

 2. Următorul pas este fixarea regletelor cu șuruburi autofiletante. 

№ 6 Montăm accesoriile însoțitoare 

Pentru a mări durata de viață a acoperișului, trebuie instalate toate accesoriile însoțitoare. Acestea pot fi opritor de zăpadă și alte accesorii. Ele asigură o siguranță suplimentară, protejează pereții clădirii de precipitații și garantează o ventilație suplimentară acoperișului. 

Opritorul de zăpadă,împiedică desprinderea bruscă şi alunecarea de pe acoperiş a unei cantităţi mari de zăpadă.  Acest fenomen este favorizat de pantele mari sau de formarea unei pelicule de apă, pe suprafaţa tablei, din topirea zăpezii. Fenomenul poate fi periculos prin producerea de accidente sau distrugeri materiale dacă stratul de zăpadă este semnificativ.

Instalarea țiglei metalice este un proces destul de simplu și accesibil dacă urmați instrucțiunile. Desigur, dacă nu aveți abilități minime în domeniul construcțiilor și, în special, în domeniul acoperișurilor, este mai bine să implicați specialiști în procesul de instalare. Dar folosind instrucțiunile noastre, chiar și un neprofesionist va fi capabil să facă față acestei provocări.

Заказать обратный звонок

Оставьте заявку и наш администратор свяжется с Вами в течение 2-3 минут!